Politik Sebagai Medan Melaksanakan Tuntutan Dakwah

634

SETIU – PAS sebagai sebagai sebuah gerakan Islam menjadikan politik sebagai medan untuk melaksanakan tuntutan dakwah dan perlu menyatakan kebenaran dan berani dalam mempertahankan dasar Islam yang dibawa.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri Melor YB Dr. Haji Yusnan bin Haji Yusof, kenyakinan mestilah diletakkan bahawa segala yang di lakukkan untuk Islam akan mendapat ganjaran pahala di sisi Allah.

“Siapa pun dihadapan kita ,mereka adalah mad’u kita. DAP ,Amanah,UMNO mereka semua mad’u kita.

“Kamu akan dikira (pahala) segala apa yang kamu kerjakan di atas dunia” katanya ketika merasmikan Mesyuart Agung PAS Kawasan Setiu kali ke 39 di Dewan Luqmanul Hakim,Guntung Luar hari ini.

(Ustaz Shaharizukirnain Abdul Kadir terus diberi mandat)

Beliau yang juga Timbalan Exco Pembangunan Islam, Penerangan, Dakwah dan Hubungan Seranta Negeri Kelantan untuk berada di landasan istiqamah setiap ahli harus tenang dalm menyampaikan dakwah walupun tidak di terima oleh orang selain daripada sentiasa berani mempertahankan dasar parti.

Sementara itu, Ustaz Shaharizukirnain Abdul Kadir terus diberi mandat untuk menerajui PAS Kawasan sesi 2017-2019 sebagai Yang Di Pertua apabila di istihar menang tanpa bertanding.

Seramai 403 orang perwakilan telah memilih Ahli Jawatan kuasa PAS Kawasan Setiu dengan Doktor Azman Ibrahim mengekalkan jawatan Timbalan Yang Di Pertua,sementara Naib Yang Di Pertua di sandang oleh Ustaz Mohamad Nazari Alias dan Ketua Urusan Ulama di jawat oleh Ustaz Mohd Pauzi bin Muda.

Turut hadir mewakili Badan Perhubungan PAS Terengganu ialah Penolong Setiausaha Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah.