Pasukan Terengganu Panggil Abdul Rahman Pulang, T-Team Belum Ada Jurulatih

892

Bekas jurulatih kebangsaan Abdul Rahman Ibrahim [Gambar atas] kembali pulang ke negerinya sebagai ketua jurulatih Terengganu musim depan, manakala pasukan T-Team masih ‘terkial-kial’ mencari jurulatih setelah menamatkan Peter Butler

Kontrak Abdul Rahman dengan kelab sekarang PKNS FC tamat pada 30 Okt. Beliau dijangka memulakan kerja di Terengganu pada Nov 4.

Musim ini, Abdul Rahman membawa PKNS ke tempat kelapan dalam liga. Sebaliknya, Terengganu , di bawah E. Elavarasan , hanya berada tempat kesembilan.

Abdul Rahman pertama kali menjadi jurulatih Terengganu pada tahun 1983 tetapi hanya untuk setahun. Beliau kembali semula kepada jurulatih Terengganu pada tahun 1998 , juga selama setahun.

Walaupun dia gagal untuk memenangi sebarang gelaran dalam bertugas dengan Terengganu, Abdul Rahman berjaya dengan Selangor, memenangi Piala FA pada tahun 2001.

Kejayaan paling menonjol Abdul Rahman adalah dengan Perlis, yang terkemuka di sebelah utara untuk memenangi 2005 Liga Super 2006 Piala Malaysia 2007 dan Piala Sumbangsih .

Tugasan pertama Abdul Rahman dengan Terengganu akan memilih pemain asing bagi musim baru. Empat pemain Croatia akan tiba pada 15 Nov untuk menghadiri ujian pemilihan.

Sementara itu , sebagai kelab sampingan, T-Team masih mencari jurulatih baru dan pembantu jurulatih untuk memimpin pasukan itu mengharungi Liga Super musim depan.

Beberapa nama berada “pada radar” Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) tetapi tiada keputusan yang telah dibuat lagi.

Che Ku Marzuki Che Ku Mohd Nor, yang juga Timbalan Presiden PBSNT, telah menggantikan Peter Butler sebagai jurulatih selepas beliau digugurkan ekoran prestasi yang lemah oleh pasukan musim lalu.

Untuk pemain import, beliau berkata T-Team telah melihat menyewa Pemain Singapura tetapi enggan mendedahkan nama.