JKR tidak boleh turap ’lubang’ rasuah Isa Samad

641

Ketua Penerangan PAS, Ustaz Idris Ahmad berkata perkara ini turut berlaku di Bagan Pinang yang kini sedang dalam fasa kempen Pilihanraya Kecil selepas kematian Adunnya.

http://www.buletinonline.net/http://buletinonline.net/v7/wp-content/uploads/2009/10/meesegera.jpgMenurutnya, malang bagi Umno-BN meletakkan calon Tan Sri Isa Samad yang sudah disabitkan kesalahan rasuah oleh oleh Lembaga Disiplin  Umno hingga digantung keahlian selama 3 tahun.

Namun, katanya, walaupun segala macam ’jentolak dan bulldozer’ Jabatan Kerjaraya melakukan kerja-kerja ’Mee Segera’ siang dan malam, JKR gagal tutup lubang rasuah Isa

”Malangnya segala macam jentera JKR yang datang ke Bagan Pinang belum mampu menurap atau menutupi lubang-lubang rasuah Isa,”katanya dalam satu kenyataan yang dikeluarkan kepada pihak media hari ini.

 

Katanya, satu (1) negara sudah tahu bahawa Isa adalah ikon ‘pemimpin perasuah’ dalam Umno.

”Beliau yang juga pernah menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan dan Menteri Wilayah Persekutuan juga pernah terbabit dengan pelbagai skandal termasuk kes penjualan tanah-tanah milik Kerajaan di persisir pantai Port Dickson,

”Jika anda pergi ke sekitar Pantai Port Dickson, anda akan melihat begitu banyak rumah dan villa peranginan yang hampir 99% dimiliki oleh orang luar,”katanya.

Menurutnya, di setiap kawasan rumah atau villa itu diletakan papan tanda ‘Hak Persendirian’ yang memaklumkan orang ramai bahawa tanah itu sudah dijual oleh Isa semasa beliau jadi Menteri Besar kepada orang luar.

”JKR tidak mampu untuk membantu Isa, mereka hanya datang ke Bagan untuk buat kerja siang malam demi mencari rezeki buat anak isteri. Tetapi untuk menurap lubang-lubang rasuah Isa, itu bukan kerja mereka,”tambah Idris